Curs pentru specialiștii din domeniul social al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Drepturile copilului și violența domestică”

La Centrul de zi Sfânta Muceniță Sofia din București se desfăşoară, în perioada 22-23 noiembrie 2016, cursul Drepturile copilului și violența domestică. La acest curs organizat de Federația Filantropia participă 12 persoane (personal de management și specialiști) care activează în centrele sociale ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Acest curs se înscrie în cadrul direcției strategice de acțiune a Federației Filantropia care vizează formarea continuă a personalului angajat în activități de asistență socială de la nivelul eparhiilor și organizațiilor neguvernamentale ce funcționează cu binecuvântare. Totodată, trebuie menționat că noile reglementări în domeniul licențierii serviciilor sociale prevăd activități de formare continuă ale personalului angajat. În baza nevoilor de formare identificate la nivelul membrilor săi și a eparhiilor, Federația Filantropia își propune pe termen mediu extinderea portofoliului de cursuri, iar pe termen scurt inițierea unui nou curs deja acreditat și anume: „Manager de responsabilitate socială”, a precizat Pr. Ciprian Ion Ioniţă, Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române.

***

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reuneşte 18 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

01

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente