Curs festiv al teologilor gălaţeni. IPS Casian prezent la eveniment

Absolvenţii promoţiei 2017 din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi au organizat cursul festiv la finalizarea studiilor. Evenimentul a avut loc în data de 8 iunie 2017.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala din municipiu. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat slujba de Te Deum.

În continuare, a avut loc cursul festiv în sala Episcop Melchisedec Ştefănescu. La manifestare au participat: IPS Casian, părintele lector Lucian Petroaia şi părintele Ion Corduneanu, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi, a precizat părintele Rareș Bucur.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a îndemnat pe absolvenţi ca în continuare să fie preocupaţi de identificarea semenului care are nevoie de ajutor. Sfânta Liturghie, a pus ierarhul, este prelegerea care ne pune în faţa lui Dumnezeu şi ne aşeză unul lângă altul, tocmai pentru a fi şi a ne împărtăşi de comuniune.

Vorbind despre importanţa teologiei în viaţa fiecărui om, Părintele Arhiepiscop a arătat că teologia nu este doar şcoală, ştiinţă sau pasiune lăuntrică, ea este cu mult mai mult, este tocmai ceea ce ne lipseşte. Ea este cea ne conduce la Sfântul Potir.

În încheierea cuvântului, Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat iniţiativa absolvenţilor de la  Secţia Asistenţă Socială care au hotărât să îşi încheie cursurile prin deplasarea la Centrul de Plasament nr. 3 din Galaţi.

La rândul său, părintele decan Ion Corduneanu le-a urat studenților și masteranzilor să vieţuiască prin slujirea aproapelui, să înflorească prin fapte bune, să crească prin iubirea pe care o pot dovedi şi prin puterea de sacrificiu.

Profesorii şi absolvenţii au rostit scurte alocuţiuni adecvate momentului solemn al absolvirii cursurilor de licenţă şi masterat, evidenţiind faptul că Biserică reprezintă pentru ei elementul fără de care viaţa nu ar putea exista.  La final au fost oferite diplome şi flori.

Comentarii Facebook


Știri recente