Curs festiv al studenților teologi timișoreni

La Centrul eparhial din Timișoara, a avut loc, astăzi, cursul festiv al celei de-a 19-a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest, a precizat Răzvan Fibișan.

Festivitatea a debutat, în Paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului” din incinta reședinței mitropolitane, cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Aceasta a fost oficiată de către un sobor de preoți, profesori ai facultății, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, dar și a numeroșilor studenți teologi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat aspectul peren și îndumnezeitor al învățăturii lui Hristos.

Tot ceea ce se învață la celelalte universități va avea un final la apusul soarelui, dar ceea ce se învață la Facultățile de Teologie va trece dincolo de asfințitul soarelui, în veșnicie, pentru că Mântuitorul Hristos este Cel care a întemeiat școala pe care ați absolvit-o, a menționat Mitropolitul Banatului.

Deschiderea propriu-zisă a cursului a avut loc în sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului, în prezența profesorilor de la Catedra de Teologie, a absolvenților și a rudelor acestora. La eveniment au participat conf. univ. dr. Cosmin Enache, prorector Universitatea de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Dana Percec, Decanul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, şi pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie. Delegatul Centrului eparhial a fost părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a transmis binecuvântarea și felicitările Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

În cadrul festivității, părintele conf. univ. dr. Vasile Itineanț, tutorele de an al studenților, a susținut cursul festiv, intitulat „Dimensiunea euharistică a parohiei, în fața provocărilor societății actuale”.

În continuare, absolventul Mihai Adrian Venter, reprezentantul studenților de la specializarea Teologie Pastorală, a adresat un cuvânt de mulțumire  ierarhilor Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și tuturor cadrelor universitare ce le-au călăuzit pașii în cei patru ani de studiu în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente