Curs de Managementul programelor pentru copii și tineri

În perioada 29-31 iulie se desfășoară la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, cursul Managementul programelor pentru copii și tineri, la care participă 20 de persoane, preoți și personal implicat în activitățile pentru copii și tineri din cadrul subunităților Arhiepiscopiei Sibiului, după cum ne-a transmis pr. Dorel Moțoc. Acest modul de formare este livrat în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, de către Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Problematica abordată, pe parcursul celor trei zile de curs, cuprinde tratarea unor subiecte precum: nevoile copiilor în contextul actual, inteligența emoțională, psihomotricitatea, stimularea prin joc, stimularea prin arte, inteligența multiplă, stimularea prin animație, jocul liber și structura programelor pentru copii și tineri din cadrul parohiilor.

Cursul se adresează preoților și specialiștilor care implementează sau doresc să dezvolte programe pentru copii și tineri și oferă perspective asupra dezvoltării și formării copiilor/tinerilor, în vedere unei dezvoltări armonioase în integralitatea lor ca persoane și a integrării lor socio-profesionale, ca membrii activi ai comunității.

Proiectul FORTE este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.3 Dezvoltarea parteneriatelor și încurajarea inițiativelor pentru partenerii sociali și societatea civilă și este implementat de către FEDERAȚIA FILANTROPIA, în parteneriat cu PATRIARHIA ROMNĂ, INSTITUTO DE FORMACIÔN INTEGRAL – IFI și SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT S.R.L.

Comentarii Facebook


Știri recente