Cum trebuie să-L mărturisim pe Hristos în lumea aceasta – Episcopul Ignatie

Preasfințitul Părinte Ignatie a explicat vineri la hramul Parohiei Rădăiești din Protopopiatul Bârlad cum trebuie să-L mărturisim pe Hristos în lumea aceasta.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la cel de-al doilea hram al Parohiei împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, informează Episcopia Huşilor.

Episcopul Hușilor le-a vorbit credincioșilor despre pilda de viață și mărturisire a Sfinților Brâncoveni, numindu-i „exemple extraordinare” de care avem nevoie mai ales în lumea aceasta în care ni se cere „să Îl mărturisim pe Hristos inteligent, frumos și cu foarte multă fermitate”.

Sfinţii Martiri Brâncoveni, a mai spus ierarhul, „nu au pus nimic mai presus de credința lor”. Dovadă în acest sens stă marea încercare prin care a trecut Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu: aceea de a-şi vedea copiii pierzându-şi viaţa.

În timpul Sfintei Liturghii a rostit un cuvânt şi Preasfinţitul Părinte Antonie care a prezentat calitățile prin care Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu a rămas în memoria Bisericii.

„Sfântul Constantin rămâne un exemplu al iubirii de Dumnezeu. L-a iubit atât de mult încât a acceptat jertfa copiilor săi și a sa. Vedem dragostea lui și din ctitoriile sale. Rămâne și un model al iubirii de semeni, pentru că tipărirea de cărți arată dorința de a-i ajuta să iasă din întunericul neștiinței”.

„Sfântul Constantin este un model și pentru cei care au o funcție de conducere, pentru cei care pot lua decizii care să influențeze spre bine pe semeni”, a spus Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente