Cum putem face curăţenie în sufletele noastre: Mitropolitul Teofan

Mitropolitul Teofan a vorbit duminică despre modalităţile prin care putem face curăţenie în propriile suflete, la începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri, astfel încât să fim pregătiţi pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

„Suntem în ajunul Săptămânii Mari, o săptămâna binecuvântată, în care cu toată murdăria din noi putem îndrăzni a face ceva curățenie prin post, prin rugăciune, prin spovedanie, prin împărtășirea cu Sfintele Taine, pentru ca noaptea de Paști să nu găsească viața noastră zăvorâtă cu mii de lacăte, nepermițând luminii Învierii să pătrundă chiar și în ungherele vieții noastre, cele mai pline poate de păcate, de îndoieli, de frământări”, a precizat ierarhul.

De sărbătoare a Intrării Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie pe podiumul amenajat în fața Catedralei Mitropolitane.

„Nădăjduim că Dumnezeu, dinafara porților, și noi, cu cheia în mână, în interiorul cetății, să facem împreună, El în mod special – noi doar să nu ne opunem, ca porțile să se deschidă, lumina Învierii să pătrundă în noi, iar Domnul să se așeze cu noi la masă și să cinăm împreună cu El”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Conform tradiţiei, clericii şi credincioşii au purtat ramuri de salcie, iar veşmintele slujitorilor au fost de culoare verde, în amintirea momentului în care mulţimea din Ierusalim l-a întâmpinat pe Mântuitorul Hristos strigând: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!”.

În cadrul slujbei, părintele ieromonah Diodor Prelucă, slujitor la Catedrala Mitropolitană, a primit rangul de protosinghel din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente