CUM POATE FI SUSȚINUTĂ Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi”?

Inițiativa poate fi susținută de către orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani, prin COMPLETAREA FORMULARULUI ELECTRONIC ce poate fi accesat la această adresă: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do?lang=ro (timp aprox. de alocat – 1 min.), cu specificația că datele personale nu vor fi utilizate în nici un alt scop de Comisia Europeană și vor fi distruse după data încheierii procedurilor administrative (completarea se face direct pe site-ul Comisiei Europene). Este cea mai ușoară și eficientă modalitate de susținere.

Formularul există însă și în format ce poate fi IMPRIMAT, la adresa: http://www.oneofus.eu/forms_paper_collection/ROMANIA.pdf (fiecare exemplar imprimat poate fi completat de maxim 3 persoane – a se urmări împărțirea rubricilor – sunt mai multe rânduri pentru a putea fi completate eventual cu o adresă mai lungă). Rubricile formularului trebuie completate cu grijă, orice eroare putând antrena invalidarea semnăturii:

– trebuie trecute TOATE prenumele (dacă sunt mai multe – așa cum apar in CI)

– NUMELE

– REȘEDINȚA din CI: STRADA, NR, COD poștal, LOCALITATE, JUDEȚ, ȚARĂ

ATENȚIE: formularele care precizează doar localitatea, fără stradă, nr sau cod poștal sunt invalidate !!!

– DATA NAȘTERII

– CETĂȚENIA

– TIPUL, SERIA și NR. documentului de IDENTITATE (ex: CI, BI, PAȘAPORT) – cel mai simplu este completarea CNP-ului

– DATA și SEMNĂTURA

Este evident, însă, că varianta completării on-line este mult mai simplă, deoarece formularele printate trebuie și ele introduse ulterior pe platforma on-line.

Mai multe informații: http://www.oneofus.eu/ro/

Comentarii Facebook


Știri recente