Cum lucrăm cu textele tradiției vechi-orientale?

Studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au participat astăzi la prelegerea Profesorului Martin Tamcke de la Universitatea din Goettingen, intitulată „Cum lucrăm cu texte ale tradiției vechi-orientale ?„.Renumitul profesor și diplomat le-a vorbit studenților despre viața și învățăturile Sfântului Isaac Sirul și despre situația creștinismului din Orient.

„Astăzi s-a discutat despre Sf. Isaac din Ninive și felul în care protestanții îl receptează. Înțelegerea nu este niciodată ușoară pentru că niciodată nu întotdeauna ne putem da seama de ceea ce celălalt vrea să ne spună. Dacă o persoană merge în acest fel spre un dialog va fi mai puternic decât era înainte deoarece celălalt ajută, de asemenea”, a declarat pentru TRINITAS TV. Prof. Martin Tamcke, Universitatea din Goettingen, Germania

Martin Tamcke este un apropiat al Bisericii Ortodoxe, fiind implicat și în relațiile ecumenice dintre bisericile luterane și cele de tradiție răsăriteană. Au participat cadre didactice ale Facultății și numeroși studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente