Cum au serbat Duminica Familiilor Creștine parohiile Livorno și Roma – Torre Angela

Familiile române de la două parohii din diaspora au serbat Duminica Familiilor Creștine prin activități cu copiii și o cununie realizată în cadrul Sfintei Liturghii din Duminica Femeilor Mironosițe.

La Roma – Torre Angela, ziua a fost marcată prin oficierea, în cadrul Sfintei Liturghii, a Sfintei Taine a Cununiei pentru o familie de tineri activi în viața Bisericii.

Părintele Paroh Gabriel Apopei a vorbit în omilia sa despre cum se oficiau cununiile în primele veacuri creștine și despre binecuvântarea pe care o primesc mirii prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos ca izvor al iubirii adevărate.

Copiii Parohiei Roma – Torre Angela participă la Sfânta Liturghie. Foto credit: Episcopia Italiei

Duminica s-a încheiat la Torre Angela cu rugăciuni pentru părinți și poezii recitate de copiii din grupele de cateheză.

Parohia Livorno a organizat în Duminica Familiilor Creștine un moment festiv cu cele trei grupe de copii Nepsis. Familiile copiilor au primit diplome de apreciere pentru activitatea celor mici la atelierele parohiei.

În cadrul acestora, copiii au creat obiecte artizanale și dulciuri, cu ajutorul cărora s-au strâns fonduri pentru acțiuni caritabile.

Fondurile obținute au ajutat la susținerea financiară a familiilor nevoiașe din comunitate și la adopția de la distanță a doi vârstnici în cadrul proiectului „Toiagul nădejdii”, prin care Episcopia Italiei ajută bătrâni din România și Republica Moldova.

O parte din roadele atelierelor de creație de la Parohia Livorno. Foto credit: Episcopia Italiei

Diplomele de apreciere destinate familiilor reprezintă un omagiu pentru părinții care și-au călăuzit copiii către Biserică și lucrarea binelui.

Parohia din Livorno are hramul „Sfântul Paisie de la Neamț” și este păstorită de Părintele Paroh Ciprian Calfa, iar Parohia Roma – Torre Angela are hramul Sf. Ier. Grigorie cel Mare al Romei.

Datele de contact ale fiecărei parohii ortodoxe românești din Episcopia Italiei se găsesc pe harta interactivă de pe site-ul eparhiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente