Cum au sărbătorit Ziua Naţională a Lecturii elevii Liceului Ortodox din Oradea

Ziua Naţională a Lecturii a fost serbată marţi pentru prima dată şi la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Activitățile la care au participat elevii s-au desfăşurat sub coordonarea cadrelor didactice ale instituţiei de învăţământ.

Prof. Ileana Borș a prezentat cum au decurs activităţile.

„În pauzele dintre ore, elevii au fost invitați să petreacă clipe frumoase în curtea școlii ascultând recitaluri din poeții români, dar și lecturi pentru copii în limbile engleză și franceză, pe care ei le studiază în școală”.

„Copiii talentați la desen, artiștii noștri, au creionat portretele unor autori îndrăgiți, precum și scene din operele lor, cele mai reușite creații făcând apoi obiectul unei expoziții „vernisate” pe holurile școlii, alături de expoziția de carte nouă, recent achiziționată de școală, în valoare de 10.000 lei”.

„Cluburile de lectură, foarte îndrăgite atât de cei mici cât și de cei mari, au fost la mare căutare în timpul orelor zilei, în cadrul cărora s-au lecturat cărți cu tematică foarte diversificată, de la fragmente din Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a omenirii întregi, până la povesti cu oameni de zăpadă sau eroi fascinanți, în limba română, dar și în limbile europene studiate în școală”.

„Copiii din clasele pregătitoare au vizionat povesti, apoi au modelat  personajele preferate s-au confecționat semne de carte. Colegii lor mai mari, au prezentat biografiile autorilor preferați, personajele și învățămintele din cărțile lor, au redactat scrisori destinate scriitorilor îndrăgiți, au desenat pe tricouri personajul preferat dintr-o poveste, au realizat puzzle-uri cu citate motivaționale și, desigur, toată lumea a citit cu mare entuziasm”, a afirmat Prof. Ileana Borș.

În 15 februarie 2022 a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Naţională a Lecturii.

Legea prin care Parlamentul a instituit Ziua Naţională a Lecturii în data de 15 februarie a fost promulgată vineri, 14 ianuarie 2021.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente