Cum arată Centrul Bisericesc românesc din München la un an de la începerea lucrărilor

München

„A rânduit Dumnezeu ca anul 2018 să fie foarte rodnic pentru şantierul Aşezământului nostru bisericesc”, anunța Episcopul Sofian Brașoveanul la finalul anului pe site-ul oficial al Centrului Bisericesc românesc din München (CBROM).

Lucrările de construcţie la cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord, începute la mijlocul lui noiembrie 2017, au avansat foarte mult.

Centrul cuprinde o biserică, o mănăstire, și un centru comunitar parohial.

Zidirea bisericii, elementul central al Aşezământului, a avansat până la partea superioară a turlei, ultima acţiune din 2018 fiind montarea cofrajului pentru zidăria cupolei. Clădirea mănăstirii a fost de asemenea ridicată şi s-au început lucrările de execuţie a acoperişului. Construirea centrului parohial a fost executată până deasupra etajului I, peste care s-a turnat placa de beton.

Susține proiectul CBROM!

Proiectul se află abia la jumătatea drumului, având termen de execuție 24 luni și costuri estimative de 8-9 milioane euro.

Așezământul este „un proiect al identității românești care va reprezenta pentru români o punte către țara și biserica de acasă”, a spus PS Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, în emisiunea Bucuriile vieții a Trinitas TV.

S-au investit până în prezent 4 milioane de euro din subvenții de stat și donații ale credincioșilor. Secretariatul de Stat pentru Culte a sprijinit proiectul, la solicitarea Patriarhiei Române, cu aproximativ 1,9 mil. EUR.

Modalitățile prin care puteți oferi donații le puteți găsi pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a CBROM. Recent, Centrul a anunțat că puteți dona și prin intermediul PayPal.

Foto credit: CBROM

Comentarii Facebook


Știri recente