Cum a fost celebrată Duminica Ortodoxiei în Cleveland, Ohio

În Duminica Ortodoxiei, Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia românească „Buna Vestire” din Cleveland, statul american Ohio.

În timpul slujbei, credincioşii prezenţi au asistat la hirotonia în preot, oficiată de Părintele Mitropolit, a diaconului Petru Neaga, informează Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi.

Fiind Duminica Ortodoxiei, în care s-a reamintit de biruinţa Ortodoxiei asupra iconoclasmului, după rugăciunea Amvonului, copiii și tinerii de la Școala duminicală au făcut o procesiune purtând sfinte icoane în biserică.

În a doua parte a zilei, potrivit unei tradiții de mai mulţi ani, în Cleveland a avut loc Vecernia organizată de Asociația clerului ortodox din zona Cleveland (Greater Cleveland Council of Orthodox Clergy – GCCOC), iar gazdă a fost Parohia ortodoxă Saint Michael (OCA), păstorită de Părintele John Memorich.

Întrucât Mitropolitul Nicolae se afla în Cleveland, a fost invitat să prezideze slujba, alături de Înaltpreasfinţia Sa fiind 20 de clerici.

La sfârșitul Vecerniei, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae i-a îndemnat pe credincioși să devină permanent mărturisitori ai credinței ortodoxe în lumea de astăzi.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Veteranii de război au fost comemoraţi la Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat miercuri, 24 aprilie 2019, o slujbă de pomenire a eroilor neamului în proximitatea monumentului dedicat acestora din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Ceremonialul s-a încadrat în manifestările comemorative organizate cu sprijinul autorităților administrației publice locale,…