Cu prilejul Serbării de la Putna, Domnuʼ Puzzle a creat portretul lui Mihai Eminescu din cuburi Rubik

Cristian Leana, talentatul Domn Puzzle, a publicat joi filmul creării portretului lui Mihai Eminescu din 720 de cuburi Rubik.

El a anunțat că face aceasta „cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, evenimente organizate chiar de Mihai Eminescu pe data de 15-16 august 1871 la Mănăstirea Putna”.

Artistul a promovat în videoclipul său și site-ul „Serbării de la Putna – 2021. Continuitatea unui ideal”: Serbareputna150.ro. Coloana sonoră a videoclipului este Imnul Național, „Deșteaptă-te, române!”

Contactat de Basilica.ro, el a declarat: „Mă bucur pentru acest eveniment, care consider că merită promovat. Este foarte frumos că după atâta timp se adună tinerii ca să-și reamintească ceea ce poetul a dorit”.

Cristi Leana a lucrat 36 de ore la portretul poetului național, din care peste 29 au fost alocate designului lucrării.

Cu acest prilej, Domnuʼ Puzzle și-a amintit că a mai creat o dată portretul lui Eminescu din cuburi Rubik în 2015, la una din edițiile concursului televizat „Românii au talent”.

Cristi Leana i-a invitat pe urmăritorii lui de pe rețelele de socializare să aprecieze dacă a evoluat în cei șase ani care au trecut de atunci.

Vezi și:

Foto credit: Arhiva personală

Comentarii Facebook


Știri recente