Cu prilejul aniversării, IPS Casian cere un dar special: Vizitați un vârstnic izolat și faceți bine bolnavilor

La împlinirea a 65 de ani, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a cerut, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul eparhial, un altfel de cadou. El și-a îndreptat gândul spre persoanele vârstnice și spre cei bolnavi.

„În special, le aduc ofranda unei mulţumiri speciale celor ce de la distanţă fizică, cerută de împrejurări, în locul unei flori sau dar de bineţe personal, vor vizita un bătrân izolat sau vor îndrepta un mic dar celor izolaţi în boală şi suferinţă”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a precizat că astfel de gesturi reprezintă cel mai mare dar pe care îl poate primi.

„Cum nu m-aş bucura eu, din inimă, să ştiu că cei ce vă gândiţi acum la mine, faceţi un gest de iubire sinceră faţă de un frate şi o soră în credinţă!”.

Arhiepiscopul Casian

Crăciun Casian s-a născut în 18 martie 1955, în comuna Lopătari, jud. Buzău, din părinţii Vasile şi Rada Crăciun, la botez primind numele Costică.

A urmat şcoala din localitatea natală, apoi Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău (1970-1975); Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1976-1980), cu licenţă în Teologie (1980); studii de specializare la Universitatea II din Strasbourg – Franţa (1981-1984).

În urma trecerii la cele veşnice a Episcopului Antim, a fost ales Episcop al Dunării de Jos (12 iulie 1994) şi instalat la Galaţi în 24 iulie 1994.

În anul 2009, Eparhia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de Arhiepiscopie, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Casian la demnitatea de Arhiepiscop.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente