Cu cât vom ajunge mai aproape de Hristos în Biserică, cu atât ne vom apropia și de Mama Lui, spune PS Paisie Sinaitul

„Cu cât vom ajunge mai aproape de Hristos în Biserică, cu atât mai mult ne vom apropia și de Mama Lui”, a spus joi Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Episcopul vicar patriarhal a vorbit despre sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și despre viața smerită a acesteia.

„Sfârșitul pământesc al Maicii Domnului pe care îl prăznuim astăzi rămâne o taină pe care trebuie să o venerăm cu evlavie, știind că rugăciunile înălțate către Împărăteasa Cerurilor nu sunt lăsate fără răspuns”, a subliniat Părintele Episcop.

Din acest motiv, a explicat în continuare ierarhul, Adormirea Maicii Domnului „nu este considerată doar o pomenire de tânguire a morții ei, ci și bucuria mutării Maicii Domnului la viața veșnică, ca mijlocitoare pe lângă Fiul Său”.

Prilej de bucurie duhovnicească

Totodată, referitor la sărbătoare, Episcopul vicar patriarhal a explicat că după adormire, Maica Domnului a fost învrednicită de Mântuitorul Iisus Hristos să își sfârșească viața pământească în smerenie.

„A trăit în smerenie şi pentru aceasta Mântuitorul a vrut ca ea să se mute din această viaţă tot în smerenie. Toată viaţa sa, Maica Domnului a fost un adânc de smerenie şi sfârşitul vieţii ei a fost tot un adânc de smerenie”.

„A murit, a fost înmormântată şi apoi, din mormânt, a fost înălțată la cer. Trupul ei a înviat aşa cum vor învia toţi credincioşii la a doua înviere. Maica Domnului s-a înălţat la cer şi cu sufletul şi cu trupul; aceasta este învăţătura Bisericii noastre, arătată în slujbele Bisericii noastre”, a adăugat Preasfinția Sa.

„Biserica ne îndeamnă să nu ne întristăm în ziua Adormirii Maicii Domnului, ci să ne bucurăm duhovniceşte”.

„Maica Domnului deși ridicată la ceruri,  rămâne pentru întreaga lume o mamă care se îngrijeşte, mijlocește şi plânge pentru păcatele și rătăcirile fiilor ei, ale oamenilor de pe pământ”.

„Să ne arătăm recunoștința față de Stăpâna noastră, să facem început demn de pocăință, de fapte bune, să ne rugăm mai mult, pentru că Maica Domnului a iubit rugăciunea”.

„Să o rugăm pe ea să ne fie povățuitoare, ajutătoare și ocrotitoare în călătoria noastră prin această viață”, a adăugat la final Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene


Știri recente

Congresul Național „Hristos Împărtăşit Copiilor” are ca temă tradiția și noutatea în activitatea catehetică parohială

Activităţile catehetice desfășurate de Biserică prin intermediul parohiilor vor fi abordate la Congresul Naţional „Hristos Împărtăşit Copiilor”, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” – Mănăstirea Caraiman în perioada 23-25…