Cu ajutorul Bisericii, mai multe centre medicale din Brașov au primit aparatură de peste 240.000 lei

La nivelul Arhiepiscopiei Sibiului a fost inițiată o campanie de strângere fonduri pentru a veni în ajutorul centrelor medicale dedicate luptei împotriva noului coronavirus.

Acțiunea a fost susținută de clerici, dar și de agenți economici și persoane fizice. Suma colectată, 247.300 lei, a fost utilizată pentru achiziționarea și dotarea unităților medicale din Brașov, care luptă împotriva Covid-19, cu materiale și aparatură specifice, după cum urmează:

  • Laboratorul de testare pentru Covid-19 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (Pavilionul Tractorul) a primit un echipament AS6000 Maxwell CSC, instrument ce poate procesa simultan până la 48 de probe, dar și zece scaune ergonomice și o lampă UVC antibacteriană cu suport mobil, senzor de mișcare și temporizator.
  • Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov i-au fost oferite două porți de dezinfectare pentru prevenirea transmiterii virusului COVID-19. Tot aici, s-a donat o lampă UVC antibacteriană cu suport mobil, senzor de mișcare și temporizator.
  • Viziere Spitalului Clinic de Copii din Brașov, medicilor din cadrul Policlinicii Municipiului Săcele (Precizia) și Centrului de Dializă Fresenius Brașov.

În perioada următoare, Policlinicii Municipiului Săcele va fi donată o poartă de dezinfectare pentru prevenirea transmiterii virusului Covid-19.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente