Ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu din București se pregătește de sărbătoare

Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou de la kilometrul 0 se pregătește pentru marea sărbătoare din 16 august, atunci când sfântul locaș va fi resfințit. În prezent, ctitoria Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, locul unde se păstrează cinstitele sale moaște, se află în proces de restaurare.

„Acest demers al nostru se desfășoară pe mai multe planuri. Mai întâi pictura bisericii care se desfășoară în pridvorul bisericii. Nu mai este mult până va fi încheiată, probabil până la 1 august lucrările la șantierul de pictură monumentală vor fi încheiate. De asemenea, restaurarea elementelor de piatră în stil brâncovenesc, cum este brâul istoric original brâncovenesc, necesită timp și multă stăruință în abordarea tehnicii de restaurare a pietrei. O lucrare foarte importantă este refacerea fațadelor Bisericii monument Sfântul Gheorghe Nou începând de la turle și până jos”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, păarohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou, București.

La fel de minuțioasă este și muncă pentru noua pisanie.

Lucrări se fac și la mormântul Sfântului Voievod Martir care a adăpostit, până în luna mai, moaștele domnitorului. Frumesețea locașului de cult este dată și de pictură. În pridvorul bisericii, unicat în iconografie sunt scenele care cuprind chinurile și martiriul Sfinților Brâncoveni.

Pe 16 august, în ziua de pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni, Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou va fi resfințită de un sobor de ierarhi români și străini. Printre aceștia se vor afla și reprezentanți ai patriarhiilor pe care Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu le-a sprijinit în timpul domniei sale.

Comentarii Facebook


Știri recente