Crucifix aşezat în sediul MAI din Republica Moldova, în prezenţa Mitropoliţilor Petru şi Vladimir

Mitropolitul Petru al Basarabiei (Biserica Ortodoxă Română) şi Mitropolitul Vladimir al Chişinăului (Biserica Ortodoxă Rusă) au participat duminică la ceremonia de inaugurare a unui crucifix în sediul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, informează Mitropolia Basarabiei.

Ministrul de Interne Andrei Năstase a spus în deschidere că evenimentul s-a dorit a fi unul care îndeamnă la unitate „într-o societate dezbinată ca cea din Republica Moldova”.

„Mă bucură și mă onorează faptul că în incinta ministerului, în prezența celor care păstoresc pe acest pământ credința noastră strămoșească, putem transmite un mesaj de unitate care să amintească tuturor celor care activează în structurile M.A.I. că oastea e creștină”, a explicat Andrei Năstase.

Mitropolitul Petru s-a adresat celor prezenţi şi le-a spus că „Datoria nostră creştină este să începem lucrul nostru cu rugăciunea Tatăl Nostru”, potrivit Publika.

La rândul său, Mitropolitul Vladimir a subliniat: „Crucea este simbolul nostru, este arma noastră împotriva diavolului, împotriva celor care fac rău”.

Mitropolitul Petru a oferit ministrului un volum despre viaţa Sfântului Constantin cel Mare, iar Mitropolitul Vladimir o cruce de la Ierusalim.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente