Crucea Transilvană acordată parohului bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău

Zi-de-sarbatoare-la-biserica-Nasterea-Maicii-Domnului-din-Zalaui-11

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a acordat, duminica aceasta, părintelui Ion Ardelean distincţia Crucea Transilvană. Cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei a fost oferită parohului bisericii Naşterea Maicii Domnului din Zalău, în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată în cei 30 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă.

Părintele Ion Ardelean este slujitor al Bisericii de peste 30 de ani, fiind hirotonit preot în anul 1985. Începând cu anul 2002 a fost transferat la parohia ,,Nașterea Maicii Domnului” din Zalău, iar din anul 2009 ocupă și funcția de consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Duminică, 10 septembrie 2017, credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău s-au rugat împreună cu doi ierarhi ai Bisericii noastre. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în lăcaşul de cult, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, și Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură cu tema: „Sfânta Cruce, izvorul tainic”.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu a rostit un cuvânt de bun venit adresat Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și l-a felicitat pe părintele paroh Ion Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, pentru întreaga activitate desfășurată.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit părintelui Ion Ardelean Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. La rândul său, parohul a mulțumit celor doi ierarhi pentru prezență și le-a dăruit câte o icoană.


Piatra de temelie a locașului de cult „Naşterea Maicii Domnului” din Zalău a fost sfinţită în anul 2000. Până în acel moment, slujbele bisericești se săvârșeau în demisolul bisericii. În momentul de față, s-a încheiat tencuirea exterioară a locașului de cult, iar în interior biserica este pregătită pentru pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente