„În timpul Sfântului și Marelui Post, Crucea ne este prezentată ca ajutor, întărire și mântuire”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ierarhul a hirotonit un preot la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Drumul Taberei.
„Iubiți credincioși, de demult, ni se spune că în pustie, apele mării au fost îndulcite prin introducerea în ele a unui lemn, așa după cum a poruncit Dumnezeu. La fel, tâlcuind foarte inspirat, Părinții Bisericii ne spun că amărăciunea postului poate fi schimbată prin dulceața crucii”, a spus ierarhul.
„Așadar, crucea ni se oferă ca armă de ajutor într-o luptă duhovnicească, în special în timpul Sfântului și Marelui Post.”
Popas de refacere

„Apoi, părinții Bisericii au asemănat postul cu o călătorie prin pustiul acestei vieți”, a continuat Preasfinția Sa.
„Toți cei care călătoresc prin pustiu au nevoie de un moment de refacere pentru a putea continua călătoria. Și ni se spune că Sfânta Cruce se așază în mijlocul postului, asemenea unui copac umbros, a unui arbore primitor, care în timpul unei zăpușeli, al unui soare dogoritor, îi invită pe călători să se așeze sub el, pentru a prinde putere și pentru a putea merge mai departe.”
Steag de biruință

„Sfântul Maxim mărturisitorul, într-un cuvânt teologic numit Capete, ne spune că puterea Crucii ne descoperă nouă adâncul Scripturilor și știința tuturor celor văzute și cugetate. Ni se descoperă cuvintele Scripturii, Crucea fiind far, fiind stindard sau drapel al învățăturii noastre”, a precizat părintele episcop vicar.
„Tot Părinții Bisericii ne spun că împărații, înainte de a ajunge într-un loc, înainte de a ajunge într-o cetate pe care au cucerit-o armatele lor, sau în cazul unei vizite oficiale, trimit înainte drapelul, steagul împărățiilor.”
„Părinții Bisericii ne spun că Mântuitorul a trimis mai înainte Crucea Lui, pentru a anunța slăvita Lui venire”, a explicat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.
„Sfânta Cruce este prezentă în viața noastră, a fiecăruia, în lumea în care trăim. Ar trebui să împodobească porțile caselor, interioarele noastre și mai ales dorința noastră de a ne răstigni tot ceea ce este rău, adică de a ne schimba, pentru a înțelege taina Crucii ca iubire nesfârșită al lui Dumnezeu pentru oameni.”
Hirotonie

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor l-a hirotonit preot pe Arhid. Aurel Costin Vlaicu.
Noul preot este consilier eparhial la Sectorul Patrimoniu și pictură bisericească al Arhiepiscopiei Bucureștilor și își va continua slujirea la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Drumul Taberei.
Părintele Paroh Constantin Țincu i-a mulțumit ierarhului și l-a invitat să revină oricând în comunitate.
„În locul acesta, Dumnezeu a lucrat în chip minunat. Îmi aduc aminte, când eram mai tânăr, spuneam că noi facem totul. Nu e adevărat, Dumnezeu a lucrat prin noi și ne-a dat putere și lumină, pentru că tot ce s-a întâmplat aici a fost darul Dumnezeu”, a spus parohul comunității.
Parohia „Nașterea Maicii Domnului” este situată în partea de vest a Parcului Drumul Taberei, pe Str. Tg. Neamț nr. 6. Este ocrotită și de Sf. Mc. Emilian și Sf. Împ. Constantin și Elena.
Sursa foto: Parohia „Nașterea Maicii Domnului”