Crucea însoţeşte creştinul toată viaţa: de la naştere până la ultima suflare – Episcopul Antonie

„Crucea însoţeşte creştinul toată viaţa: de la naştere până la ultima suflare”, a spus Preasfințitul Părinte Antonie de Bălți credincioșilor într-o predică ocazionată de sfințirea crucilor de la biserica din Voloviţa, raionul Soroca.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre locul Sfintei Cruci în cultul şi viaţa creştină.

„Crucea este armă împotriva celui viclean, este scutul de apărare a creştinului de tot răul”

Ierahul a subliniat că aceasta „arată locul unde este slăvit Hristos, de aceea o întâlnim în biserică, pe sfântul locaş şi în afara sfântului locaş. O întâlnim la răscruci de drum, la fântâni, la izvoare.

„Crucea este semnul mărturisirii credinţei adevărate”, a precizat ierarhul la final.

Preasfinţitul Părinte Antonie a apreciat munca părintelui paroh, Florentin Constantin, în ridicarea unui nou lăcaş de cult al Mitropoliei Basarabiei. Ierarhul a mulţumit, de asemenea, părintelui Sorin Huluţă, fost protopop, datorită căruia în raionul Soroca au fost înălţate mai multe biserici.

Sfințirea crucilor a avut loc marţi, 16 octombrie 2018, după care au fost urcate pe noua biserică cu hramul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Volovița, informează Mitropolia Basarabiei.

Istoricul bisericii

Comunitatea „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Voloviţa, Soroca, a fost înregistrată în luna mai a anului 2016.

Piatra de temelie a fost așezată de Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, în ziua de 11 octombrie 2016.

În luna noiembrie 2017 au fost turnate plăcile și finisate bolţile. Comunitatea a primit un sprijin financiar substanţial din partea Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României.

În ziua de 2 iunie 2018 a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în noul lăcaş de cult. La slujbă a fost prezent şi Preasfințitul Părinte Antonie.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente

München: Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată în München la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare.  ‹Kirchenjahr weiblich› sau ‹Anul bisericesc feminin› s-a intitulat conferința organizată de Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității Ludwig-Maximilian (LMU).…