Crosul de la Parohia Brâncuși a adunat 100 de participanți și noi resurse pentru educația copiilor din comunitate

Crosul de la Parohia bucureșteană Brâncuși a adunat sâmbătă dimineață în jur de 100 de copii în curtea Bisericii „Sfântul Ioan Rusul”. Fondurile colectate în urma evenimentului vor fi investite în atelierele destinate educației și formării copiilor din comunitate.

Atelierele de creație și dezvoltare personală au fost înființate la Parohia Brâncuși în urmă cu doi ani. În desfășurarea lor se implică profesori și tineri voluntari.

„Dacă până acum, atelierul a fost susținut în exclusivitate de parohie, de această dată grupul de voluntari a dorit să se implice prin organizarea unui cros. Au dorit astfel în primul rând să arate dragoste și devotament față de acest atelier, iar în al doilea rând să sprijine derularea atelierului”, a subliniat preotul paroh Costel Burlacu.

Evenimentul a fost intitulat „Din suflet pentru bucuria copiilor”.

Din donațiile participanților a fost colectată suma de 3.000 de lei, fonduri care vor fi utilizate exclusiv pentru organizarea de ateliere destinate tinerilor.

Cei 100 de copii cu vârste cuprinse între 0-12 ani au avut de alergat fie o distanță de 200 de metri, cei mai mici, fie 800 de metri, cei de la 8 la 12 ani. Traseul a fost amenajat pe străzile din apropierea bisericii.

Toți alergătorii au primit premii. Fiind un cros caritabil, nu a fost realizat un clasament.

Crosul de la Parohia Brâncuși a fost sponsorizat de compania Decathlon și organizat în colaborare cu Primăria Capitalei și a Sectorului 6.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente