Crosul „Campionii Bucuriei” | Peste 400 elevi din Protopopiatul Topoloveni au participat la eveniment

Peste 400 elevi de la zece școli din Protopopiatul Topoloveni au participat marți, 23 mai 2017, la etapa pe protoierie a întrecerii sportive Campionii Bucuriei. Evenimentul a avut loc în satul Văleni-Podgoria din județul Argeș.

La manifestarea sportivă au fost prezenți:  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, preoți din cadrul protopopiatului, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Repartizați pe grupe de vârstă, elevi din clasele V-VIII au alergat pe o distanță de 500 metri. Punctul final al crosului a fost Biserica cu hramurile Sfântul Mucenic Gheorghe și Sfântul Mucenic Dimitrie.

În cuvântul rostit cu această ocazie, ierarhul argeșean a adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

La final, organizatorii au oferit câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.


Evenimentul sportiv a fost organizat de Arhiepiscopie. Coordonatorul proiectului eparhial Campionii Bucuriei este părintelui protosinghel Caliopie Cristian Ichim.

În cadrul acțiunii sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. De asemenea, la organizarea evenimentului își aduc contribuția și primăriile locale și școlile partenere.

Crosul Campionii Bucuriei va continua în data de 30 mai 2017 cu cea de-a cincea etapă. Acesta va fi organizat în parohia Corbi din Protopopiatul Curtea de Argeș.

Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei se vor întrece în competiția finală care va avea loc în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești. Evenimentul sportiv va avea loc în data de 8 iunie a acestui an.

 

Comentarii Facebook


Știri recente