Creta | Conferinţă internaţională privind media digitală şi pastoraţia ortodoxă. Evenimentul se află la a doua ediție

Cea de-a doua Conferință internațională privind media digitală şi pastoraţia ortodoxă (DMOPC 18), denumită Apa cea vie, va avea loc în perioada 18 – 21 iunie 2018 la Academia Ortodoxă din Creta, în Kolymbari. Evenimentul se dorește a fi o continuare a proiectelor marcate în prima ediție.

În acest sens, s-a stabilit cercetarea amănunțită a răspunsurilor la întrebările arzătoare din prezent și care devin din ce în ce mai numeroase.

Dacă prima conferință din 2015 a subliniat întrebările arzătoare, cea de-a doua se va concentra pe crearea unui discurs teologic solid, va acorda prioritate mărturiilor slujitorilor cu experiență în răspândirea Cuvântului Evangheliei în media digitală și va avea ca scop formularea unor instrucțiuni pastorale și tehnici clare pentru implementarea lor, se precizează în comunicatul care anunță organizarea conferinței.

Evenimentul este organizat de Institutul Sfântul Maxim Grecul din Atena care este activ în acest domeniu prin site-ul www.pemptousia.gr. Conferința internațională se desfășoară în parteneriat cu anumite site-uri web, printre care se află și basilica.ro.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…