Creștinii din parohia Nagoya-Osaka se pregătesc pentru evacuare

Situația fără precedent creată de multiplele cataclisme naturale și radiații nucleare au declanșat o situație de urgență în Japonia. Căderea infrastructurii în mare parte din nord estul Japoniei, a condus la evacuarea a aproape un milion de locuitori spre vestul Japoniei. După cum ne-a relatat părintele doctor Cristian Gheorghiu „Se poate observa că resursele sunt limitate. Deși există o educație serioasă cu privire la cutremure sau alte cataclisme naturale, în privința aspectului radioactiv există multă ignoranță. Informațiile sunt contradictorii”.

Preacucernicia Sa ne-a mai explicat faptul că „Guvernele și experții străini încearcă să arate gravitatea situației printr-o analiză științifică, căutând să-și recheme cetățenii lor, pe când guvernul japonez încearcă să minimalizeze consecințele, spre a nu crea panică sau o migrație masivă a locuitorilor săi din zonele calamitate. Populația Japoniei este numeroasă, iar consecințele suferinței asemenea. În aceste condiții, urgent îi rugam pe conaționalii noștri, ca, spre binele lor să nu călătorească spre Japonia cel puțin până când situația se va stabiliza cumva”.

De asemenea, „Centrul Misionar Român și parohia Nagoya-Osaka își suspendă temporar activitatea pe o perioadă indefinită. Structura locurilor de rugăciune publice pe care le folosim, cât și situația generală nu prezintă momentan încredere, de aceea trebuie să luăm hotărâri responsabile cu judecata rațională spre a preveni orice potențială periclitarea a credincioșilor noștri. Ne rugăm cu smerenie spre înțelepțire”, a încheiat părintele doctor Cristian Gheorghiu.

Comentarii Facebook


Știri recente