„Credință și istorie pentru toți”. Tabără de iarnă la Izvorul Mureșului

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Izvorul Mureșului din județul Harghita găzduiește, în perioada 5-11 Februarie 2017, tabăra de iarnă Credință și istorie pentru toți, organizată în parteneriat de Episcopia Caransebeșului și Episcopia Covasnei și Harghitei, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Participanți sunt 25 tineri, cu vârste între 13-20 ani, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de 10 tineri din Episcopia Covasnei și Harghitei, coordonați de preoți și profesori voluntari din cele două eparhii.

Pe parcursul întregii săptămâni, tinerii vor participa la un program de formare duhovnicească, având ocazia de a lua parte la rugăciunile de dimineață, cele de seară, Paraclisul Maicii Domnului, dar și la Sfânta Liturghie care va fi oficiată vineri, 10 februarie, de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. De asemenea, organizatorii au pregătit un atelier cu tema Cum să fii liber într-o lume înrobită, prin care își propun să dezbată, alături de tineri, probleme de maximă actualitate care țin de viața în Hristos și în Biserică într-o societate marcată de confuzie și de conflicte.

Un alt obiectiv important al taberei este acela de a cunoaște locurile cu o însemnătate spirituală și istorică deosebită din județele Harghita și Covasna. Astfel că, pe parcursul a două zile, tinerii vor vizita principalele mănăstiri și obiective istorice și culturale din cuprinsul Episcopiei Harghitei și Covasnei. Nu vor lipsi jocurile în aer liber și activitățile de relaxare, specifice vacanței și anotimpului.

Activitățile au debutat luni, 6 februarie, cu săvârșirea unei slujbe de Te-Deum de părintele Mihai Ciucur, conducătorul delegației Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Cristian Manole. În continuare, au fost citite mesajele de binecuvântare din partea celor doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Lucian și Preasfințitul Părinte Andrei. Apoi, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberei a evidențiat șansa pe care o au tinerii participanți la această tabără.

La rândul său, părintele Laurențiu Panciu, inspector eparhial pentru cateheză și tineret, în cadrul Episcopiei Covasnei și Harghitei, a ilustrat importanța activității catehetice la nivel intereparhial, ca alternativă la oferta societății actuale.

Comentarii Facebook


Știri recente