Credinţa ne dă putere să înfruntăm momentele dificile din viaţa noastră, spune PS Antonie de Orhei

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din sectorul Ciocana Chisinau 13 august 2017

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului i-a îndemnat duminica aceasta pe credincioşii din sectorul Ciocana să îşi întărească credinţa în Dumnezeu. Numai aşa primim putere să înfruntăm momentele dificile din viaţa noastră; având credinţă nu suntem singuri, ci cu Tatăl Ceresc. Omul are nevoie de credinţă, a evidenţiat PS Părinte Antonie de Orhei în omilia sa.

Preasafinţia Sa a vorbit celor prezenţi în paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” despre virtuţile care întăresc credinţa. Credinţa este legătura noastră cu Dumnezeu. Şi această legătură poate fi puternică sau slabă. Legătura cu Dumnezeu o întărim prin rugăciune fierbinte, prin post şi prin fapte bune.

Un alt aspect sublinitat de ierarh în omilia rostită a făcut referire la folosul rugăciunii şi postului în lupta noastră cu duhurile rele care urmăresc pierderea omului. Rugăciunea şi postul, a spus PS Antonie, ne apără de lucrarea celui rău, ne aduce lumină în suflet şi ne hrăneşte duhovniceşte.

Duminică, 13 august 2017, PS Antonie de Orhei a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. După slujbă a fost săvârşit un Te-Deum în semn de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, a familiei sale, asupra comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ciocana.

La final, PS Antonie a vorbit despre activitatea pastoral-misionară a părintelui Teodor Lupanciuc, evidenţiind efortul sfinţiei sale la întemeierea comunităţii parohiale şi la amenajarea unui sfânt locaş în Chişinău.

Părintele Teodor a mulţumit pentru vizită arhierească şi l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi cu alte ocazii.

În aceiaşi zi, PS Antonie a vizitat şi paraclisul comunităţii „Sfântul Proroc Ilie” din Chişinău, unde părintele paroh Vasile Lupanciuc i-a vorbit ierarhului Mitropoliei Basarabiei despre mersul lucrărilor de construcţie a noului sfânt locaş.

Comentarii Facebook


Știri recente