Credința ne apără de pericolul dezbinării, spune Episcopul Ieronim Sinaitul

„Credința autentică pe care s-au străduit Sfinții Părinți și înaintașii noștri să o păstreze este o adevărată lumină și un izvor al tuturor bunătăților. Ea ne apără în primul rând de pericolul cel mai mare care vine de la diavol: dezbinarea”, a spus duminică Episcopul Ieronim Sinaitul.

Preasfinția Sa a amintit în acest context originea greacă a cuvântului diavol, care înseamnă „cel care separă”.

Episcopul Ieronim Sinaitul
Episcopul Ieronim Sinaitul în Catedrala Patriarhală. Foto: Basilica.ro

Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a șaptea după Paști în Catedrala Patriarhală.

În contextul cinstirii Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, ierarhul a amintit că au fost păreri diferite care s-au ivit în Biserică, dar care au fost lămurite „în lumina Sfintei Scripturi și a revelației dumnezeiești”.

„A trata mai multe puncte de vedere și a discuta nu este un lucru negativ. Aceasta aduce, cum ne arată și Sinodul I Ecumenic, lămurirea disputei. Ceea ce s-a proclamat în lumina Sfintelor Scripturi și a cuvintelor Mântuitorului este de urmat”, a subliniat Episcopul Ieronim.

Totodată, ierarhul a recomandat să ne îndreptăm atenția nu numai asupra credinței ci și a faptelor:

„Credința trebuie să fie urmată și de o dreaptă viețuire pentru că singură credința dreaptă nu ne poate oferi darurile vieții veșnice”.

În contextul pericolelor dezbinării despre care a vorbit, Episcopul Ieronim Sinaitul a evidențiat importanța proclamării Anului 2018 în Patriarhia Română ca „An al unității de credință”.

„Să ne ajute Preasfânta Treime ca unitatea, credința și dragostea dumnezeiască să fie o dominantă lucrătoare în viața noastră creștină!” s-a rugat la final Preasfinția Sa.

Foto credit: Sorin Ionițe / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente