Credinţa este cea mai mare zestre de la Dumnezeu, afirmă IPS Teodosie de ziua Sf. Ap. Andrei

„Credinţa este cea mai mare zestre pe care o avem de la Dumnezeu”, a afirmat luni Arhiepiscopul Teodosie în ziua de cinstire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

„Cu credinţa rămânem veşnic în bucurie şi în lumină”, a mai precizat Arhiepiscopul Tomisului la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea constănţeană Ion Corvin.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în aer liber, în prezenţa credincioşilor care au dorit să aducă cinstire Apostolului dintâi chemat de Mântuitorul Iisus Hristos.

În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe participanţi să nu plece „fără să luăm cu noi harul Sfântului Apostol Andrei”.

Potrivit Arhiepiscopului Teodosie, credincioşii participanţi la sărbătoarea Ocrotitorului României au venit de peste tot. „Pentru că Sfântul Apostol Andrei nu ne aparţine doar nouă; ne-a aparţinut ca să dăm la alţii”.

„Sfântul Andrei când L-a aflat pe Hristos s-a dus imediat la fratele lui să nu se bucure numai el: Am găsit pe Mesia (Ioan 1:41)”.

„Şi aşa s-au chemat unii pe alţii la credinţă. Aşa trebuie să ne adunăm unii cu alţii în credinţă”, a explicat ierarhul.

În acest an, prin decizia autorităţilor, numai locuitorii comunei Ion Corvin au avut dreptul de a participa la pelerinajul de la Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Patriarhia Română a solicitat ca acest pelerinaj să fie permis tuturor credincioşilor, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, „printr-o îngăduinţă a autorităţilor, având în vedere caracterul excepţional al acestei sărbători pentru poporul român” şi numărul mic de locuitori din comuna Ion Corvin.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a mulţumit organizatorilor şi pelerinilor pentru înţelegere.

„Ministerul Afacerilor Interne mulțumește organizatorilor ceremonialului religios desfăşurat cu ocazia hramului mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei, precum și tuturor credincioșilor prezenți, pentru înțelegerea și buna credință de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecție sanitară”.

„În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini și au fost marcate locurile pentru distanțare, astfel încât să fie respectate toate regulile sanitare pentru a preveni infectarea credincioșilor cu noul coronavirus”, se precizează în comunicatul MAI. 

Aproximativ 300 de persoane au participat la Sfânta Liturghie oficiată luni de Arhiepiscopul Teodosie.

Sursă foto: Captură video Dobrogrea TV


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente