Credința este cea care aduce puterea vindecătoare – Episcopul Timotei la Mănăstirea Chiajna

În omilia rostită duminică, 5 august 2018, la Mănăstirea Chiajna, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul le-a vorbit credincioșilor despre credință spunând că aceasta „aduce puterea vindecătoare a lui Dumnezeu asupra noastră”. 

Prezența Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Mănăstirea Chiajna a fost prilejuită de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, ocrotitorul așezământului monahal.

Ierarhul a subliniat că în cazul pericopei evanghelice a Vindecării lunaticului (Matei 17: 14-23) credința cea vindecătoare este „credința puternică, credința care nu are nicio fisură, sau umbră de îndoială”.

„Biserica are în calendarul ei numeroși oameni care au avut credință puternică și care au însoțit credința cu rugăciune și cu iubire, așa cum a fost Sfântul Ioan Iacob de la Neamț”, a evidențiat Preasfinția Sa.

Sfântul Ioan Iacob era un om dedicat rugăciunii și lucrării faptelor bune, era un om smerit și trist pentru că nu avusese copilărie și pentru că trecuse prin atâtea încercări, după cum frumos a spus el însuși, a schimbat de timpuriu dorul după părinții lui trupești cu dorul după Părintele Ceresc.

Preasfințitul Părinte Timotei a spus că Sfântul Ioan Iacob „îi reprezintă pe mulți dintre fiii românilor care au plecat departe de pământul țării. Îi reprezintă pe cei care în vremuri de încercare, sau din lipsă au fost nevoiți să plece departe de casa părinților”.

Foarte rare sunt astfel de exemple strălucite, de ținută de sfințenie și de mărturisire a credinței și a țării din care provin, așa cum a făcut-o Sfântul Ioan Iacob.

„Fericiți sunt cei care privesc la astfel de modele și care se feresc de încercările lumii acesteia și mai ales de ușurătatea cu care își vând sufletele”, a subliniat ierarhul.

Episcopul Timotei a evocat situația demografică a României spunând că „avem câteva milioane de români plecați în afara țării, și dintre aceștia foarte puțini rămân mărturisitori ai credinței pe care au primit-o la Sfântul Botez, și foarte puțini aduc o mărturie bună despre România”.

De aceea Sfântul Ioan Iacob reprezintă un model pentru românii din țară și din diaspora, pentru cei care își duc frumos viața și pentru cei care aduc o bună mărturie despre credința și istoria poporului român.

La finalul predicii, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii îl roage pe Sf Ioan Iacob „să ocrotească țara și Biserica, să ocrotească Mănăstirea Chiajna și toate lăcașurile de cult care îl au ca protector, dar și pe toți românii plecați departe de casa lor”.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente