Credincioşii sibieni s-au rugat împreună cu Mitropolitul Ardealului în prima zi a anului

În prima zi a anului 2018, credincioşii sibieni s-au rugat împreună cu Mitropolitul Ardealului. În noaptea dintre ani, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos urmat de rugăciuni de mulţumire şi de intrare în Anul Nou. În cursul dimineţii, Ierarhul a liturghisit în catedrala Mitropolitană din Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioși și le-a urat un an plin de bucurii și împliniri sub ocrotirea Preasfintei Treimi.

În prima zi din an, la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare și la praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană. De asemenea, ierarhul și soborul slujitor au oficiat slujba Te Deum-ului la începutul noului an.

„Am adus slavă Bunului Dumnezeu prin cea mai frumoasă creație a cultului nostru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, în zi de prăznuire a acestui sfânt, zi în care am prăznuit și Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos și în același timp, pentru că suntem părtași vieții sociale. La slujba de Te Deum I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în cursul anului trecut, dar mai ales ne-am rugat cu insistență asupra continuării acestor daruri peste noi în anul în care am intrat”, a spus ierarhul la final.


Pentru a se uniformiza diversele practici şi pentru a nu muta slujba Te Deum-ului din locul consacrat ei, anume după Sfânta Liturghie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în şedinţa din 17 februarie 2011, ca în noaptea trecerii dintre ani să se săvârşească Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an.

Comentarii Facebook


Știri recente