Credincioșii parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” din Brăila și-au cinstit ocrotitorul

Parohia Sfântul Antonie cel Mare din Brăila și-a sărbătorit marți, 17 ianuarie 2017, hramul. Manifestările au debutat în ajun când a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litia. În ziua hramului a fost săvârșită Sfânta Liturghie.

La slujba de hram au participat copii şi tineri de la şcolile şi liceele de pe teritoriul parohiei, dar credincioşi din municipiu.

La momentul chinonicului, un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Sfântul Apostol Andrei din Brăila a prezentat un moment artistic de muzică şi poezie dedicat poetului naţional, Mihai Eminescu.

La final, toţi copiii au primit cărţi, iconiţe, revista eparhială și Călăuza ortodoxă.

***

În cadrul parohiei Sfântul Antonie cel Mare din Brăila funcționează un centru social-educaţional, aşezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Mucenic Antim Ivireanul şi Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Centrul desfășoară un program educaţional de tip after scool pentru un număr de 18 copii. În cadrul acestuia, cei 18 elevi beneficiază de meditaţii gratuite, la principalele materii studiate în învăţământul gimnazial, oferite de profesori voluntari şi chiar de 20 de elevi cu rezultate deosebite la învăţătură, fii ai parohiei. De asemenea, copii care vin la meditații primesc zilnic masa de prânz.

În paralel cu activităţile educaţionale, la parohia Sfântul Antonie cel Mare se derulează şi un program social-filantropic care se adresează unui număr de 110 persoane cu posibilități materiale reduse. Acestora, în fiecare sâmbătă şi la marile sărbători, le este oferită câte o masă caldă.

Programul social se extinde şi către alte persoane aflate în evidenţele speciale ale parohiei, numeroşi voluntari efectuând vizite la domiciliile acestora pentru a veni în întâmpinarea tuturor dificultăților de ordin material şi spiritual pe care acestea le întâmpină.

Comentarii Facebook


Știri recente