Credincioşii parohiei „Sf. Andrei” – Militari vor avea o nouă biserică. PS Timotei Prahoveanul a pus piatra de temelie

Credincioşii parohiei „Sf. Andrei” – Militari din Capitală vor avea o nouă biserică. PS Timotei Prahoveanul a oficiat luni slujba de punere a pietrei de temelie.

Vechea biserică din lemn nu mai corespundea din punct de vedere tehnic şi a fost demolată.

Ridicarea viitorului lăcaş de cult a reprezentat dorinţa comunităţii parohiale, unul dintre membrii acesteia fiind ctitorul noii biserici.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit în cuvântul ocazionat de eveniment despre asemănarea sărbătorii Sfinţilor Martiri Brâncoveni cu sărbătoarea Sf. Ap. Andrei. Cel întâi chemat

„Sf. Ap. Andrei a adus aici cuvintele Evangheliei, fiind printre cei care au împlinit testamentul sau porunca Mântuitorului de a merge până la marginile pământului şi de a propovădui Evanghelia la toată făptura”.

„Peste ani, Sfinţii Martiri Brâncoveni ne arată că evanghelia propovăduită la Tomis în străvechiul pământ românesc era trăită cu mare intensitate aici în aceste pământuri”.

„Dacă noi suntem adeseori temători în a mărturisi adevărurile Evangheliei, Sfântul Constantin Brâncoveanu, cu preţul sângelui, a mărturisit despre iubirea care este cea mai puternică”, a spus PS Timotei Prahoveanul.

Ierarhul i-a oferit Pr. paroh Dabu Florin Cătălin, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel,  rangul de iconom.

Scurt istoric

În anul 1995, 29 de studenţi de la diferite universităţi din Bucureşti, alături de ieromonahul Adrian Făgeţeanu, pun bazele Aşezământului Studenţesc Sfântul Apostol Andrei. Scopul a fost sprijinirea activităţii culturale locale prin dezvoltarea unui centru cultural-educaţional.

În anul 1996 începe construirea lăcaşului de închinare de lângă Lacul Ciurel, cu hramul Sf. Apostol Andrei, pentru a deveni paraclis al aşezământului. Ridicarea bisericii din lemn a fost posibilă prin jertfa părinţilor călugări de la schitul Daniil Sihastru şi a cuviosului părinte Pamvo. Lăcaşul de cult cu hramul „Sf. Apostol Andrei” a fost sfinţit în anul 1996, în timpul păstoririi Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist.

Ȋn data de 31.10.2008, Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat înfiinţarea Parohiei Sfântul Andrei-Militari, începând cu data de 01.11.2008 şi funcţionarea ei ca unitate bisericească de sine stătătoare, cu statut şi personalitate juridică, schemă de funcţii, personal şi gestiune proprie.

Mai multe informaţii, aici.

Foto credit: captură video Youtube / Trinitas TV

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente