Credincioșii parohiei Prăjești din județul Bacău au participat la sfințirea locașului de cult

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat duminică, 16 octombrie 2016,  slujba de sfințire  a bisericii din Prăjești, județul Bacău. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La eveniment au fost prezenți credincioși ai parohiei, precum și reprezentanți  ai autorităţilor locale: Ionică Câdă,primarul comunei, și Costel Ciobanu, viceprimarul comunei Măgirești. Cei doi, precum și enoriași ai parohiei, consilieri parohiali, care s-au implicat în desăvârșirea lucrărilor de zidire alocașului de cult au primit din partea ierahului diplome de vrednicie pentru implicarea în construcția acestui proiect.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit despre importanța momentului sfințirii bisericii din Prăjești.

Astăzi este o zi solemnă în care, chiar dacă timpul de afară pare a fi potrivnic, noi am știut să-l transfigurăm, am venit aici cu jertfelnicie pentru că tot cu jertfelnicie s-a ridicat și acest sfânt lăcaș, ca loc de odihnă în pelerinajul nostru întru această viață spre Împărăția Lui Dumnezeu, către asemănarea noastră cu El, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, părintele Constantin Pușcalău, parohul bisericii, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente