Credincioșii parohiei piteștene „Sfântul Ioan Botezătorul” și-au cinstit ocrotitorul. IPS Calinic prezent la eveniment

Credincioşii Parohiei din municipiul Piteşti au sărbătorit sâmbătă, 7 ianuarie 2017, hramul bisericii. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe cei prezenţi să aibă permanent ca model pe Sfântul Ioan Botezătorul. De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mulţumit credincioşilor din municipiul Piteşti pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos, adresând și urări de sănătate celor sărbătoriți astăzi.

La final, a fost oficiată slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii, iar credincioșii prezenți au primit din partea parohiei diferite daruri.

***

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Piteşti a fost construită în anul 1888, în locul unei biserici de lemn din secolul al XVII–lea. Printre ctitorii principali ai acestui sfânt lăcaş de rugăciune se numără şi episcopul Ghenadie al Argeşului.

Comentarii Facebook


Știri recente