Credincioșii parohiei bistrițene Mărișelu, alături de cei nevoiași

Sute de kilograme de alimente au fost adunate în Duminica a cincea din Postul Mare de credincioșii parohiei Mărișelu din protopopiatul Bistrița. Acțiunea a avut loc în cadrul unei campanii umanitare, ce se desfășoară de patru ani în această parohie, în preajma Sărbătorii Învierii Domnului. Toate alimentele adunate vor fi donate cantinei sociale „Sfânta Filofteia” din Bistrița, proiect desfășurat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud, potrivit Radio Renașterea.

La Sfânta Liturghie a fost prezent, alături de părintele paroh Aurelian Poptean, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud, părintele Marius Pintican. După cuvântul de învățătură, părintele Pintican a prezentat credincioșilor din Mărișelu proiectele desfășurate de această Asociație. Imediat după oficierea Sfintei Liturghii, coordonați de părintele paroh, oamenii au început să adune alimentele. „S-au adunat aproximativ 300 de kilograme de cartofi, 30 de kilograme de ceapă și morcovi dar și zahăr, ulei și făină. Urmează ca această colectă să se desfășoare și în filia Măgurele, în Duminica Floriilor”, a declarat părintele Aurelian Poptean.

Cantina socială „Sfânta Muceniță Filofteia” oferă hrană de luni și până vineri pentru 50 de persoane sărace din Bistrița.

Comentarii Facebook


Știri recente