Credincioșii din Râmnicu Sărat s-au rugat împreună cu ierarhul lor

În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, 2 februarie 2017, comunitatea Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din Râmnicu Sărat a primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei, ne-a transmis Dragoș Olteanu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

La slujbă, au participat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop a explicat semnificațiile praznicului. Totodată i-a îndemnat pe cei prezenți să rămână uniți și statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat.

***

Actualul locaș de cult al Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din Râmnicu Sărat a fost ridicat în anul 1907 pe locul unde, în 1477, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a dat poruncă să se zidească biserica Piatra, numită și Domnească, drept mulțumire către Dumnezeu pentru victoria repurtată asupra lui Radu cel Frumos, domnitorul Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente