Credincioșii din Italia solidari cu românii aflați în suferință: „Cărucioarele speranței”

15 scaune cu rotile achiziționate din donațiile credincioșilor ortodocși români din Italia au fost oferite săptămâna trecută la Iași unor persoane cu dizabilități locomotorii din România şi Republica Moldova. Acțiunea face parte din proiectul „Cărucioarele speranței”.

Acțiunea îşi are originea în proiectul „Băieţi pe picioare”, coordonat de medicul chirurg Massimo Liberatori de la Spitalul Universitar „Policlinica Gemelli” din Roma – Italia; de acest program beneficiază numeroşi români cu dizabilităţi motorii, care primesc proteze şi asistenţă medicală.

Proiectul „Cărucioarele Speranței” s-a derulat cu ajutorul protopopiatelor din Italia:

„Fiecare persoană pe care o ajutăm a fost propusă unui protopopiat, care într-un fel a adoptat-o, cunoscându-i fişa personală, problemele de sănătate, familia, iar astfel credincioşii au ştiut concret pe cine ajută”, a declarat pentru Doxologia Pr. Ilie Ursache, coordonatorul Sectorului social al Eparhiei Italiei.

Coordonatorul proiectului a spus că pentru cei care le vor folosi cărucioarele cu rotile sunt „o casă nouă”:

„Fiecare cărucior reprezintă o casă nouă, iar cei prezenţi astăzi s-au străduit să o cumpere. Dumnezeu să îi ajute şi să le bucure sufletul, iar la rândul lor să îi ajute şi pe ceilalţi care sunt la începutul acestei suferinţe”, a precizat Antoaneta Negru, coordonatorul proiectului.

Beneficiarii echipamentului au fost selecţionaţi prin grija protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei Italiei, pe baza criteriului necesităţii şi severităţii handicapului, urmând ca în viitorul apropiat şi alte persoane cu handicap locomotor să beneficieze de scaune cu rotile.

Cărucioare cu rotile
Cărucioarele donate la Iași. Foto: Doxologia

Cele 15 cărucioare au fost oferite beneficiarilor vineri, 27 aprilie 2018, în Sala „Ecclesia“ a Muzeului Mitropolitan Iaşi.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente