Credincioșii băcăuani și ierarhul lor au adus cinstire icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni

În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Bacău.

La slujba din 21 aprilie 2017 au participat numeroși credincioși. Aceștia au avut ocazia să aducă cinstire icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni, adusă joia aceasta în parohie.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a vorbit credincioșilor despre lucrarea Maicii Domnului în viața creștinului, conform site-ului oficial al Eparhiei.

Pr. Constantin Gherasim, parohul comunității, a mulțumit ierarhului pentru vizită și a vorbit celor prezenți despre importanța binecuvântării arhierești.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Anastasis al parohiei.

Grupul de copii Lira al Școlii Alexandru Ioan Cuza din municipiu, sub îndrumarea Prof. Marinela Potârniche, inspector școlar de specialitate, a interpretat o serie de cântări specifice perioadei liturgice. Ei au primit daruri din partea Chiriarhului.

În aceeași zi, Înaltpreasfinția Sa a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial și preot slujitor la Biserica Sfântul Gheorghe.

După Sfânta Liturghie, ierarhul, însoțit de soborul de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a apei, potrivit tradiției din Vinerea Luminată.

Comentarii Facebook


Știri recente