Credincioşi din Gyula în pelerinaj la Bucureşti

Un grup de 34 de credincioși români din Ungaria efectuează, în perioada 28 – 30 iunie 2016, un pelerinaj în București și în împrejurimi. Grupul de pelerini este condus de Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei. De asemenea, însoţitorul grupului este Părintele Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal.

Aceştia au vizitat Palatul Parlamentului, Şantierul Catedralei Mântuiri Neamului, Paraclisul Viitoarei Catedrale Naţionale, Palatul Patriarhie şi Catedrala Patriarhală.

Pelerinajul are în primul rând în vedere comemorarea lui Moise Nicoară – o personalitate importantă pentru poporul român în general, dar care are o legături strânse cu oraşul Gyula, a mărturisit pentru Radio TRINITAS Preasfinţia Sa.

La biserica Mavrogheni din Capitală va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru Moise Nicoară.

Preasfinţitul Părinte Siluan va oficia mâine Sfânta Liturghie la Biserica Mavrogheni unde este înmormântat Petru Nicoară, ctitorul Catedralei din Gyula, un bun român care a avut un rol important în păstrarea valorilor spiritualităţii româneşti ortodoxe din Ungaria. De asemenea, mâine după Sfânta Liturghie va fi oficiat un parastas pentru pomenirea lui Moise Nicoară, a precizat părintele Veniamin Goreanu.

În după amiaza zilei de mâine pelerinii vor vizita şi alte biserici importante din Capitală: Biserica Sf. Gheorghe Nou, Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon, precum şi alte mănăstiri şi obiective culturale din Bucureşti.

Pelerinajul se va încheia joi.

Comentarii Facebook


Știri recente