Credincioși din Bacău, la Catedrala arhiepiscopală din Roman

Un grup de 50 de pelerini ai Parohiei „Sfinții Voievozi” din cartierul CFR Bacău, însoțiți de preotul paroh Constantin Ciobanu și de preotul Silviu Daniel Matei, slujitor în această parohie, au vizitat luni, 28 iulie 2014, Centrul eparhial Roman, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Credincioșii au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie în locașul de închinăciune ocrotit de Sfânta Parascheva, iar apoi s-au închinat la racla în care se află fragmente din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre. Protos. Andrei Ioniță, eclesiarhul catedralei, le-a oferit credincioșilor băcăuani date legate de pictura interioară de secol XVI și despre viața în imagini a Sfintei Parascheva, ansamblu pictural unic în lume. Pelerinii au vizitat muzeul din incinta Centrului eparhial, unde se află expuse icoane, cărți și obiecte de cult ce datează de sute de ani.

„Ne-am bucurat că Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a binecuvântat ca acest grup de credincioși să vină în pelerinaj la Roman”, a menționat pr. Silviu Daniel Matei, inspector în cadrul Centrului eparhial Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente