„Crâmpeie din viața satului meu”. Expoziție de fotografie prezentată la Săliște

Expoziția „Crâmpeie din viața satului meu” a fost prezentată marți la Centrul cultural-misionar „Ioan Lupaș” din Săliște.

Expoziția cuprinde fotografii „de altădată” din satele Protopopiatului Sălişte şi aşezate în comparaţie cu fotografii de actualitate care surprind diferite activități sau obiceiuri din aceste localități, a declarat protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian.

„Fotografiile sunt din mai multe sate ale Mărginimii Sibiului, în primul rând din localitatea Săliște, frecvente sunt fotografiile legate de întâlnirea Junilor din 28 decembrie în fiecare an, apoi fotografii din Gura Râului, care surprind diferite instantanee de la Sărbătoarea Portului Popular, de la un obicei foarte vechi din Mărginimea care se cheamă «Porunci» când, după terminarea Sfintei Liturghii, autoritățile locale comunică hotărârile care se iau la Consiliul local”.

„Sunt fotografii de la Jocul din Pavilon, un alt obicei care se face mai rar, doar la Sărbătoarea Portului Popular, fotografii din Poiana Sibiului de la sfințirea bisericii din Vadu din anul 2016 și am găsit fotografii foarte vechi, imediat după anul 1900, prin care vedem cum arăta centrul localității Poiana Sibiului, cu oamenii de atunci”.

Expoziția va fi deschisă publicului până la sărbătorile pascale din 2020.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente