Craiova: Tinerii olimpici la religie au fost premiaţi

Olimpiadă Religie Craiova (1)

Olimpiada Naţională de Religie pentru învăţământul laic, organizată anul acesta la Craiova, s-a încheiat joi, 27 aprilie, cu festivitatea de premiere a celor mai buni participanţi. Evenimentul a avut loc în aula Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, informează Pr. Ioniţă Apostolache, Consilier Mass Media al Eparhiei Craiovei.

Cei mai buni elevi au primit premii în bani şi cărţi din partea Arhiepiscopiei Craiovei, Ministerului Educaţiei Naţionale şi a mai multor instituţii şi persoane fizice din Oltenia.

În deschiderea evenimentului festiv a luat cuvântul doamna senator Lavinia Craioveanu, care i-a felicitat deopotrivă pe premianţii şi participanţii la Olimpiada Naţională de Religie.

Cred cu tărie că religia, credinţa în Dumnezeu, familia tradiţională, dragostea de neam şi de ţară sunt valorile cu care trebuie să se formeze copiii noştri. De aceea, vreau să vă felicit pe toţi cei care aţi participat la această olimpiadă, a spus prof. Lavinia Craioveanu.

Au urmat la cuvânt prof. Monica Leontina Sună, Inspector Şcolar General în cadrul ISJ Dolj, conf. univ. dr. Vasile Timiş, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, pr. conf. dr. Adrian Ivan, Preşedintele Comisiei Naţionale de Evaluare, şi prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj.

Ca profesor o spun cu toată sinceritatea că am avut de învăţat de la dumneavoastră. Aş dori să închei prin a spune că aici, la Craiova, avem trei mentori de care trebuie să ne amintim de fiecare dată cu bucurie. Gândiţi-vă la Sfânta Muceniţa Tatiana, ale cărei moaşte sunt aici de aproape şapte sute de ani, la Sfinţii Serghie şi Vah şi, nu în ultimul rând, la Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana, cu toţii ocrotitori ai Olteniei, a spus conf. dr. Vasile Timiş.

În contextul festivităţii de premiere, în calitate de delegaţi ai Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de elevii olimpici s-au aflat şi cei doi protoierei ai Craiovei, pr. Grigore Vulcănescu şi pr. Nicolae Ion. Reprezentând parohiile din circumscripţia Băniei, cei doi părinţi protoierei au oferit premii constând în bani şi cărţi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente