Craiova, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc se luptă pentru titlul de Capitala Tineretului din România

Capitala Tineretului din România – 2023 va fi aleasă dintre Craiova, Târgu-Jiu şi Târgu Secuiesc. Oraşele au fost desemnate finaliste după prima rundă de jurizare în cadrul competiţiei organizate de Consiliul Tineretului din România. 

Pentru cea de-a doua rundă, orașele vor alcătui un dosar de candidatură pe care îl vor depune până în data de 1 octombrie (ora 16:59). Câştigătorul va fi anunțat la Constanța, în data de 9 octombrie. Va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 şi va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR).

„Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă a tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului”, anunţă organizatorii competiţiei.

Programul „Capitala Tineretului din România” a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare şi Iași. În prezent, titlul este purtat de oraşul Constanța.

Foto credit: Gorj Online

Comentarii Facebook


Știri recente