Craiova | 25 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din municipiu

Facultatea de Teologie din Craiova serbează în această săptămână 25 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, sunt organizate mai multe evenimente care să marcheze aniversarea celei mai importante instituţii teologice din Oltenia, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Deschiderea oficială a avut loc joi, 5 octombrie 2017, în Aula Nestor Vornicescu din cadrul Centrului de restaurare, conservare şi vizualizare Bengescu. La aceasta au participat profesori de teologie din mediul universitar. În aceeași sală, au debutat lucrările Simpozionului Internațional intitulat Facultatea de Teologie: statut academic și misiune eclesială. Evenimentul s-a încheiat astăzi.

Cea de-a doua activitate academică, programată pentru această perioadă, a fost Colegiul Decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română. Printre cele mai importante teme discutate a fost stabilirea procedurii de întocmire a noilor manuale de teologie pentru învățământul superior.

Într-o intervenție pentru Radio Trinitas, părintele Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București, a evidențiat faptul că în cadrul ședinței au fost stabilite datele pentru Congresul Facultăților de Teologie Ortodoxă și al Colegiului Decanilor.

A fost fixată data Congresului Facultăților de Teologie Ortodoxă. Acesta va avea loc la facultatea de teologie din Oradea în perioada 9-10 octombrie 2018. Tema întâlnirii se intitulează Contribuția Bisericii și a teologiei ortodoxe pentru unitatea de credință și de neam. De asemenea, a fost stabilită  data viitoarei întâlnirii a colegiului. Acesta va avea loc facultatea de teologie din Alba Iulia, în perioada 14-15 mai 2018, a spus părintele Buchiu.

Manifestările au continuat în data de 5 octombrie când studenţii Şcolii Doctorale Sfântul Nicodim din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova au susţinut o sesiune de comunicări, elaborate sub coordonarea profesorilor îndrumători.

Evenimentele festive vor culmina la praznicul Sfinţilor Serghie şi Vah, ocrotitorii Facultăţii de Teologie din Craiova. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de IPS Părinte Irineu la Altarul Catedralei Mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente