Crăciunul românilor de peste hotare

Ortodocșii români care se află peste hotare sărbătoresc Nașterea Domnului. Mulți dintre ei organizează mese la care participă mai multe familii, participă la slujbele de Crăciun și se simt ca acasă deși sunt la mii de kilometri distanță de rudele lor din România.

Românii ortodocși din Nuernberg, Germania, vor participa la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Ortodoxă Românească de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

„Vom săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi în cadrul căreia vom hirotoni întru diacon un tânăr teolog pentru o parohie în apropiere de Nurnberg. După Sfânta Liturghie vom avea un concert de colinde”, a precizat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Românii din Italia vor putea participa în prima zi de Crăciun la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma.

„După Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare care se săvârșește în ziua de praznic de mâine copiii și tinerii care frecventează paraclisul, respectiv, mănăstirea noastră, vor prezenta un program de colinde anume pregătite cu această ocazie și vor primi de asemenea darurile obișnuite în ziua de Crăciun”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

La Gyula, în Ungaria, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, va oficia Sfânta Liturghie în prima zi de Crăciun în Catedrala Episcopală.

„La sfârșitul Sfintei Slujbe ca de obicei este și o serbare prezentată de copiii de la școală și cei mai mici din Gyula care cu acest prilej își aduc omagiul lor și doresc să evoce în versuri și poezii sărbătoarea cea mare pe care și ei în modul lor o înțeleg”, a arătat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Comentarii Facebook


Știri recente