Crăciunul pe stil vechi. Cum au sărbătorit ortodocşii din Mitropolia Basarabiei

Credincioşii ortodocşi din Mitropolia Basarabiei sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

În prima zi de Crăciun, Mitropolitul Petru al Basarabiei a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Rezeni, raionul Ialoveni, informează Mitropolia Basarabiei.

După slujbă, un grup de colindători au interpretat câteva piese pentru cei prezenţi, iar Părintele Mitropolit i-a încurajat „să continuie această tradiție și să o răspândească și urmașilor lor”.

În aceeaşi zi, Episcopul Antonie a liturghisit la Biserica „Naşterea Domnului” din oraşul Bălţi, unde a explicat că „Naşterea Domnului ne arată cât de mult Dumnezeu iubeşte pe om”.

„Naşterea Domnului ne aminteşte că suntem făcuţi pentru viaţa veşnică, că trebuie să fim buni şi să-L căutăm e Dumnezeu pentru a avea pace, linişte şi bucurie în suflet”, a spus Preasfinţia Sa.

Al treilea ierarh al Mitropoliei, Preasfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud, a prezidat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Cahul.

Episcopul, în timpul predicii sale, a făcut un „apel la întrebuințarea în mod responsabil a darului libertății, la echilibru și armonie în viața personală și a comunității, la păstrarea identității spirituale și naționale”.

După ce a fost oficiată Sfânta Liturghie, Părintele Episcop le-a oferit daruri tuturor credincioşilor şi copiilor care au optat să se roage împreună cu el la marele praznic al Naşterii Domnului.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente