Crăciunul în Parohia românească din München. Un tânăr convertit la Ortodoxie a intrat în clerul inferior

Parohia românească din München și-a serbat hramul de Nașterea Domnului. Cu această ocazie, comunitatea a primit duminică, 26 decembrie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Evenimentul a început prin hirotesia în citeț și apoi în ipodiacon a tânărului Julian Dettling. El a trecut în urmă cu trei ani la Ortodoxie, este absolvent al unui master în științe sociale și actualmente student al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ludwig Maximilian” – München.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a oficiat Sfânta Liturghie. Din soborul slujitor au făcut parte pr. prof. Daniel Benga de la Universitatea „Ludwig Maximilian”, pr. paroh Alexandru Nan, protopopul Bavariei, și diaconul Dumitru Dura, secretar eparhial.

Pornind de la textul evanghelic al zilei, Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioșilor despre rolul Maicii Domnului în mântuirea lumii. Făcând o paralelă cu Fuga în Egipt, Mitropolitul Serafim a amintit de emigrarea românilor în Occident și a subliniat responsabilitatea celor plecați de a-i ajuta pe frații rămași acasă. Pe această cale, ierarhul a amintit de proiectul „Burse pentru copii săraci” al Arhiepiscopiei Germaniei, prin care aproximativ 800 de copii din județele Vaslui și Botoșani sunt sprijiniți financiar.

La final, părintele paroh Alexandru Nan i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și pentru grija arătată clericilor și credincioșilor din Bavaria.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente