Crăciunul în Mitropolia Basarabiei. IPS Petru a slujit în mun. Chişinău şi Soroca

În cele trei zile de Crăciun, Mitropolitul Basarabiei a slujit în mun. Chişinău şi în Soroca. În ziua sărbătorii Naşterii Domnului, 7 ianuarie 2018 (potrivit calendarului iulian neîndreptat), IPS Petru a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

După oficierea slujbei, pr. Victor Ghimpu a dat citire Cuvântului Pastoral al Înaltpreasfinţitului Părinte Petru cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastorală și misionară, părintelui Ghimpu, vice-director al Centrului de Pelerinaj Emaus al Mitropoliei Basarabiei, i-a fost acordată o distincţie mitropolitană.

În ziua prăznuirii Soborului Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bubuieci, mun. Chişinău.

În omilia sa, Înaltpreasfinţitul Petru a vorbit despre locul Maicii Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc.

În a treia zi de Crăciun, ierarhul a slujit în parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din or. Soroca. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Valeriu Cernei, vicar administrative al Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, pr. Sorin Huluță, protopop de Soroca și Florești, şi preotul paroh Ștefan Eftodi.

Ierarhul le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre Sfântul Arhidiacon Ștefan, primul mucenic al Bisericii. De asemenea, IPS Petru l-a felicitat pe părintele paroh cu ocazia zilei onomastice, şi a apreciat activitatea lui ca fiind una „rodnică și jertfelnică pentru comunitatea încredințată”.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

 

Comentarii Facebook


Știri recente