Covid-19 | Hrană, asistenţă la domiciliu şi cazare. Câteva dintre facilităţile oferite de Eparhia Caransebeşului

Episcopia Caransebeşului vine în ajutorul celor afectaţi de epidemia cu noul coronavirus Covid-19 printr-o serie de proiecte adoptate la nivel eparhial şi parohial.

Prin Sectorul Social-filantropic încă de acum două săptămâni a fost iniţiat un serviciu de asistență la domiciliu.

În cadrul proiectului, sunt oferite zilnic până la 500 de porţii de hrană, în mod special în mediul urban, celor care au nevoie.

Momentan, alimentele pot fi livrate în următoarele localităţi: municipiul Caransebeș, municipiul Reșița, orașul Oravița, orașul Moldova Nouă, orașul Bocșa și orașul-stațiune Băile Herculane.

Programul eparhial nu se rezumă numai la aceste pachete alimentare, întrucât fiecare parohie se implică pentru a asigura asistență bătrânilor și familiilor aflate în situație de risc (cumpărături, alimente și medicamente).

Pentru serviciul din mediul urban sunt puse la dispoziţie două numere de telefon 0766283351 și 0766549129, iar pentru fiecare localitate din mediul rural credincioșii pot apela preotul paroh.

Părintele Gabriel Gozman, Consilier social al Episcopiei Caransebeșului, a spus că deşi în această perioadă a apărut distanțarea socială, „Biserica nu îi va lăsa niciodată pe oameni să se piardă”.

„Noi stăm la dispoziția tuturor celor ce ne solicită ajutorul, în special persoanelor vârstnice care nu au posibilitatea să meargă la cumpărături să-și procure hrană, medicamente sau alte lucruri necesare traiului zilnic”.

„Pe lângă toate aceste lucruri materiale, noi ca și slujitori ai sfintelor altare le putem oferi și hrana spirituală, întrucât toți preoții din eparhia noastră desfășoară astfel de acțiuni și mergând la casele celor aflați în nevoi le oferă și un cuvânt de mângâiere, îndemnându-i să nu se îndepărteze de Dumnezeu, căci El ne oferă tot ceea ce avem nevoie”, a subliniat Părintele Gabriel Gozman.

Tot în scopul ajutorării semenilor afectaţie de epidemie se desfășoară și programul „Mâinile Bucuriei” prin intermediul ATOR Banatul de Munte, împreună cu mai multe instituţii, care asigură asistență pentru categoriile cu risc.

De asemenea, Atelierul de croitorie al Episcopiei Caransebeșului confecționează și oferă măşti pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Există și un parteneriat între Episcopia Caransebeșului și UAT Caransebeș, prin care masa pentru persoanele prevăzute în Ordonanța Militară 2, art. 8, alin 1, persoanele izolate și aflate în situații deosebite este asigurată de Episcopia Caransebeșului.

Totodată, Episcopia Caransebeşului pune la dispoziție și spații de cazare pentru oamenii străzii.

Aceştia pot fi cazaţi pentru o perioadă de 14 zile, în Municipiul Caransebeș, înainte de a putea beneficia de măsuri de protecție din partea DGASPC Caraș Severin, în Centrul de Urgență Caransebeș.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente